3 manieren om te weten of de opstopping een mechanisch of materieel probleem is

In elk stadium van de productie is opstoppingen een veelvoorkomend en kostbaar probleem. Van kleinschalige bedrijven tot grootschalige productieprocessen, opstopping kan leiden tot kostbare stilstand en verminderde efficiëntie. Om een effectieve oplossing te vinden, is het belangrijk om de oorzaak van de verstoppende apparatuur te identificeren, maar het is niet altijd duidelijk of het een mechanisch of materieel probleem is. Gelukkig zijn er manieren om dit vast te stellen, zodat u het probleem kunt onderkennen en oplossen.

Waar is de opstopping?

Het identificeren van de specifieke locatie van een vastloper is cruciaal bij het vaststellen van de oorzaak. Als de blokkering optreedt in de buurt van bewegende onderdelen, zoals tandwielen van een transportband, is het waarschijnlijk een mechanisch probleem dat onderhoud of vervanging van onderdelen vereist. Aan de andere kant zijn vastzittende onderdelen, zoals een blaaspijpje boven de foliezak van een Zak-In_Doos machine, eerder een materiaalprobleem. Om deze materiaalkwesties op te lossen, moet u mogelijk de luchtstroom sterkte aanpassen of het luchtblaaspijpje verplaatsen. Als je de locatie van de verstoring kunt bepalen, kun je het probleem beter diagnosticeren en de juiste oplossing vinden.

Bepaal het type jam

Inzicht in de aard van het vastlopen is essentieel om de hoofdoorzaak vast te stellen en de beste aanpak te bepalen om het probleem op te lossen. Als losse onderdelen de oorzaak zijn, zoals een misvormd product of gevouwen folie, dan heeft dit waarschijnlijk te maken met de materialen die bij de productie zijn gebruikt. Als daarentegen vastzittende onderdelen de oorzaak zijn, zoals twee tandwielen die tegen elkaar in draaien, is het waarschijnlijker dat het om een mechanisch probleem gaat. Als je het type vastlopen nauwkeurig vaststelt, kun je het probleem efficiënt aanpakken en de stilstandtijd van je productielijn tot een minimum beperken.

Storingsfrequentie

Het monitoren van het aantal opstoppingen en hun locaties kan waardevolle inzichten opleveren in de veroorzakers. Als de opstopping zich herhaaldelijk op dezelfde plek voordoet, is het waarschijnlijk een mechanisch probleem dat te maken heeft met:

  • Wrijving
  • Versleten onderdelen
  • Onderdelen die je moet afstellen of vervangen

Als er echter sporadisch tijdens de productie opstoppingen optreden, is het waarschijnlijker dat dit een materiaalprobleem is veroorzaakt inferieure kwaliteit of slecht gevormde producten. Bij dit soort opstoppingen kan aandacht voor het verbeteren van de kwaliteitscontroleprocessen en ervoor te zorgen dat materialen aan de vereiste specificaties voldoen, de kans op toekomstige verstoringen verkleinen.

Er zijn een verschillende manieren om te bepalen of het vastlopen een mechanisch of materiaalprobleem is, maar door het probleem alleen te lokaliseren, stopt u het niet. Om een dergelijk probleem volledig te stoppen, moet u uw verwerkingslijn optimaliseren en er is geen betere manier om dat te doen dan met een automatische Zak-In-Doos machine van OK Corp. Met tientallen jaren ervaring in de sector is OK Corp ervan overtuigd dat onze machines uw bedrijf soepel en efficiënt zullen laten draaien.

Laat een reactie achter