3 manieren om knelpunten aan de eindverpakkingslijn herkennen

Productie managers houden niet van knelpunten. Ze betekenen het tegenovergestelde van een soepel lopende lijn. Knelpunten bij het eindverpakken kunnen zelfs optreden wanneer u ze probeert te vermijden. Hier zijn drie opties om knelpunten bij het eindverpakken te identificeren, zodat u deze problemen kunt oplossen. Efficiënte bedrijfsvoering zal leiden tot groei.

Consequent de verpakkingsmaterialen nalopen

Werknemers moeten stoppen met wat ze aan het doen zijn om verpakkingsmateriaal aan te vullen. In dit proces ontstaan de knelpunten. De medewerkers haasten zich om alles weer aan te vullen, maar de producten blijven binnenstromen.

Automatiseringsmachines kunnen deze knelpunten helpen voorkomen. Een dozenopzetmachine vormt dozen in een paar seconden, zodat uw personeel zich kan richten op nuttigere, gecompliceerdere taken. Zorg ervoor dat u uw materiaalbestellingen bijhoudt, want als iets opraakt, ontstaat er een knelpunt. Geen enkel bedrijf wil daarmee te maken krijgen.

Inpakkers hebben nul ruimte

Je teamleden hebben voldoend ruimte nodig om orders efficiënt in te pakken. Als je een benauwde en krappe inpakruimte creëert, zullen efficiënte inpakkers traag worden. Mensen zullen vechten om werkruimte, tegen elkaar opbotsen en een puinhoop creëren tussen de overvloed aan inpakmaterialen.

Het maximaliseren van ruimte is belangrijk, maar je moet werknemers ook de ruimte geven om orders effectief in te pakken. Als mensen niet genoeg ruimte hebben om te werken, zullen ze gaan ruziën en vertragen, wat zal leiden tot knelpunten. Voorkom conflicten en vertragingen door elke inpakker voldoende inpakruimte te geven. Breid de werkruimte indien nodig uit zodat alles goed kan doorstromen en efficiënt kan werken. Schone en georganiseerde werkplekken helpen werknemers om hun taken goed uit te voeren.

Te veel defecte machines

Machines die kapot gaan is een van de meest voorkomende redenen waarom een bedrijf knelpunten ondervindt. Het kan zijn dat je uren of dagen moet wachten op een onderhoudsmedewerker die het probleem komt oplossen. Dit probleem vertaalt zich in duizenden verloren euros voor uw bedrijf.

Als je machines te vaak stuk gaan, is het tijd om te investeren in preventief onderhoud. Onderhoudsmedewerkers kunnen problemen vinden en meteen verhelpen. Bovendien zorgt hun expertise ervoor dat uw apparatuur efficiënter werkt. U beperkt het aantal storingen en verhelpt eventuele knelpunten. Zorg ook voor reserveonderdelen op het bedrijf voor snelle reparaties.

Geen enkel bedrijf wil te maken krijgen met knelpunten bij het verpakken, maar vaststellen wat er aan de hand is zal helpen de problemen op te lossen. U kunt bestellingen effectiever verpakken en uw personeel efficiënter laten werken.

Laat een reactie achter