4 manieren om uw verpakkingslijn efficiënter te maken

Alle bedrijven kunnen profiteren van verhoogde efficiëntie. Misschien weet je niet hoe je de eerste stappen op weg naar verbetering moet zetten. Of misschien weet u geen idee hoe dit aan te pakken. Dit zijn vier mogelijkheden om uw verpakkingslijn efficiënter te maken.

Machines maken het verschil

Geschoold en goed opgeleid personeel is nog steeds geen partij voor machines. Hoe hard een werknemer ook zijn best doet, het is niet te vergelijken. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een palletwikkelaar. Deze machine kan de wikkelsnelheid met 70 procent verhogen. Dat is indrukwekkend!

Weet u hoeveel tijd uw teamleden aan het verpakken besteden? Een audit is een feilloze manier om te bepalen hoe gemakkelijk machines de efficiëntie van je bedrijf kunnen verbeteren. Je kunt ook overwegen om een professionele consultant in te huren om je verpakkingssysteem te analyseren.

Als u op zoek bent naar een gerenommeerd bedrijf om uw verpakkingsmachines van te kopen, kijk dan niet verder dan OK International. Wij bieden verschillende machines, waaronder automatische dozensluitmachines, om de afdeling efficiënter te laten draaien.

Afval tot een minimum beperken

Overmatig gebruik van materialen tijdens het handmatig verwerken komt in de meeste fabrieken voor. Ook kunnen teamleden producten beschadigen wanneer ze deze handmatig beroeren tijdens het verpakken. Deze schade bestaat onder andere uit laten vallen en perforeren.

Automatische en halfautomatische machines kunnen de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt tijdens het verpakken verminderen. Je stelt de bepaalde hoeveelheid voor elk in om minder afval en menselijke fouten te creëren.

Plan uw verpakkingsontwerp

Het opzetten van een duidelijk pad voor uw verpakkingsproces is van vitaal belang voor uw bedrijf. Maak niet de fout om er de laatste stap van te maken.

Houd bij het ontwerpen van het proces rekening met deze factoren:

  • Benodigde schapruimte
  • Hoeveel ruimte heb je voor productie en opslag
  • Kosten
  • Ontwerp verpakkingslijn

Deze overwegingen zullen je helpen om het best mogelijke verpakkingsontwerp te bepalen.

Gegevens verzamelen en ruimtegebruik analyseren

Je kunt IoT of een andere methode gebruiken om gegevens te verzamelen en de efficiëntie van verpakkingen te bepalen. Kijk goed naar de tijd die nodig is om te verpakken, folieafval, beschadigde producten en andere gegevenspunten.

Efficiënt gebruikte ruimte zou een bezettingsgraad van 25 tot 35 procent moeten hebben. Verzending, verpakking en ontvangst zouden ongeveer 40 tot 50 procent van de ruimte in beslag nemen. Maak effectief gebruik van verticale opslag met rekken en orderverzamelen op meerdere niveaus.

Gebruik alle bovenstaande manieren om de efficiëntie van uw verpakkingslijn met OK International te verbeteren. Dit zorgt voor een betere productiestroom en minder gestresste teamleden.

Laat een reactie achter